dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

yves saint laurent & jardin majorelle

Nu när det är 32(!) grader här i London får det mig såklart att tänka på när jag hängde i hettan i Marrakech för några veckor sedan. Kom på att jag fortfarande har lite foton kvar från några av mina bästa utflyktsmål så vi kör dom.

 

När en reser nio vänner så är det omöjligt att planera in mycket på dagarna. Det är för många viljor och för mycket organiserande, vilket egentligen passar mig väldigt bra nu för tiden. Älskade att proppa mina semestrar fulla förut, men nu tycker jag ett par aktiviteter per dag är mer än tillräckligt.

Hur som! En av de få aktiviteter vi hade planerat var att besöka Jardin Majorelle. Det är en botanisk trädgård och residens designat av konstnären Jacques Majorelle i slutet av 1800-talet och här bodde Yves Saint Laurant jämt när han var i Marrakech. Utan tvekan det mest turistiga vi kunde göra, men vissa grejer är ju klyshor av en anledning!

 

 

Amel var taggad i mina röda brallor. Tycker det är så fint med vänner som delar resväskor på semestern.

 

 

I den botaniska trädgården fanns, surprise surprise, massor av plantor och art deco-fontäner. Tänk att sitta här och typ… måla. Beställa en kaffe och höra fåglarna. Det tänker jag att Yves gjorde. Japp, vi är på first name basis.

 

 

Jag som ne parle pas français tyckte det var så hett att höra Daniel prata Franska dagarna i ända, fixa med prutning och vägbeskrivning och skämta med kyparna. Hans pappa är ju fransk och växte upp i Marocko så Daniel var vårt proffs. MMMMMmm!

 

 

Är en sån som hatar andra turister på semester fast att jag själv är en. Vill lossas att jag vet vad jag gör och inte är en av dom haha. Rekommenderar alla att gå typ en vardag för vi var här en lördag dag och njaaaa, lite mindre zen än vad en vill i en botanisk trädgård. Men söta var vi! Här Olivia.

 

 

Man glömmer bort på en gång hur himla varmt det är i varma länder (duh). Konstant svettig lugg. Otroligt nöjd med min nya vana att använda sjal i håret dock.

 

 

Jacques Majorelle hade jobbat i åratal för att uppfinna en nya blå färg som gick igen i Atlasbergen. Den var otroligt blå och allt såg ut att vara på låtsas.

 

 

“This really doesn’t happen anymore, does it? That somebody can go about inventing a bloody colour.”

 

 

Alltså. <3

 

  

 

När vi hängt i turistshoppen där vi fingrade på YSL-väskor vi inte hade råd med och fotat oss tusen gånger bland apelsinträd och succulenter var vi nöjda med turistandet.

 

 

Hejdå, Jardin Majorelle.

x Linn
4 Responses
 • Alexandra
  22 . 06 . 2017

  Okej, här kommer min absolut roligaste historia re: det här om att uppfinna färger (hörde om detta i No Such Thing As A Fish hehe): det finns som du kanske vet en “ny” (?) svart färg som är svartare än vanlig svart – Vantablack. En konstnär, Anish Kapoor, köpte exklusiva rättigheter till att använda Vantablack, och ingen (alltså verkligen INGEN) annan får tydligen använda den då. En annan konstnär, Stuart Semple, blev sjukt upprörd pga rövigt att ha monopol på en färg. Därför uppfann (?) han en ny färg – the pinkest pink – som ALLA får använda. Ja, förutom Anish Kapoor, dårå. Alltså, om man vill köpa den här nya, rosa färgen så måste man klicka i en box där man försäkrar på heder och samvete att man inte ska dela med sig av färgen till Anish Kapoor :)))

  SUPERLÅNG KOMMENTAR men skrattar på riktigt högt så fort jag tänker på det här.

  • Linn
   03 . 07 . 2017

   waaaaahhhh alltså det här är det sjukaste och roligaste jag läst! hade INTE förväntat mig det. och känner mig ändå typ lite sorgsen över att Anish Kapoor blir mobbad av Stuart även om hon obvi inte är underdogen här haha. och ÄLSKAR långa kommentarer <3

 • S
  02 . 07 . 2017

  Vad himla snygg du är! Var har du köpt din sjal och klänning (eller är det en top?) if you don’t mind me asking? Tack för en bra blogg!

  • Linn
   03 . 07 . 2017

   tack! sjalen är min mammas jättegamla. och det är en byxdress från 5Preview. 🙂 du är bäst, tack för att du kommenterar! allt blir roligare då

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *