dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

guide: flytta till London

Posted on

guide, flytta till London

 

Nu ni! Det Àr dags. Att jag flyttade till London, Àr bland det bÀsta jag gjort i mitt liv. Bevis: skulle stanna i tre mÄnader och har snart varit hÀr i sex Är(!).

Ni Àr sÄ mÄnga som mejlar med samma dröm som jag hade, och undrar hur tusan en gör för att flytta till hit. DÀrför har jag knapprat ihop den ultimata guiden just för det. Jag gÄr igenom allt frÄn hur mycket pengar du behöver nÀr du flyttar, de bÀsta sidorna att hitta lÀgenhet, hur du skriver ett engelskt cv och hittar billiga saker att göra pÄ en liten lön.

Se till att spara pÄ en flik eller dela med nÄgon som drömmer om samma. Hoppas ni gillar!

I get tons of emails from Swedes asking about tips on how to go about moving to London. This is a guide for it. If you want to, you can translate it here.

 

London-skyline,-View-from-Franks-Rooftop,-London-Summer      20London guide

Disaronno-event-at-the-Ace-Hotel-in-Shoreditch,-London-view-over-skyline

 

Att tÀnka pÄ innan

 

Hur gör man för att flytta till ett annat land och starta ett nytt liv?

Det hÀr har jag skrivit en helt separat guide till redan, sÄ gÄ in hÀr och lÀs:
För alla som vill flytta utomlands

 

GĂ„r det fortfarande att flytta till Storbrittanien efter Brexit?

Brexit Ă€r alltsĂ„ att Storbrittannien röstade för att lĂ€mna EU i juni 2016. Än sĂ„ lĂ€nge (dec 2016) har de inte pĂ„börjat processen sĂ„ det stĂ„r oklart hur EU-medborgare kommer kunna röra sig emellan. De flesta tror att det inte kommer pĂ„verkas alls, utan vara som t.ex. Norge. Jag föreslĂ„r att gĂ„ in pÄ Sveriges Ambassad i London och kika pĂ„ vad de sĂ€ger.

 

 

View-over-London-Skyline,-Rooftop

 

Förberedelser nÀr du vÀl bestÀmt dig

 

Spara ihop pengar

NÀr jag flyttade hit 2011 sÄ sparade jag ihop ungefÀr 33 000kr. Jag skulle sÀga att minimum Àr 15 000kr om du inte kan bo hos vÀnner den första tiden. Men allt över det Àr bara bara ett stort plus. Det finns sÄ mycket att göra, sÄ be ready to splash some cash.

Pengarna ska rÀcka till:

 Deposition och minst en mÄnads förskottshyra (oftast 6-8 veckor). Genomsnittshyran för ett rum för en person ligger runt £500-750 plus rÀkningar (kanske £60-£100 per mÄnad) om du kan tÀnka dig att bo lÀngre ut och dela hus. Vissa agenturer krÀver ocksÄ att du ska ha bott i landet i +3 Är, och har du inte det sÄ kan du tvingas betala 6mÄnadshyror i förskott, sÄ frÄga alltid innan.
NÄgonstans att bo första tiden. Vi bodde pÄ ett fantastiskt billigt och sunkigt ungdomshostel de första 10 dagarna.
Transport. Oyster Card (tunnelbana+busskort) för zon 1 & 2 ligger pÄ £124.50 per mÄnad, och jag rekommenderar verkligen att köpa det första tiden om du inte redan vet var du ska bo och jobba.
Överlevnad. Även om du har ett jobb sĂ„ betalas lön endast ut till Brittiska konton, som tar ett tag att fĂ„, sĂ„ se till att du har en buffert att inte svĂ€lta pĂ„.

 

Skriv CV

Om du ska jobba mÄste du ha ett engelskt cv. De Àr strukturerade annorlunda i England sÄ googla pÄ format osv specifikt för det jobb du söker. Alla jobb krÀver Àven ett cover letter, dvs personligt brev och Àven det gÄr att hitta online. Du kan kika pÄ mitt CV hÀr, och pÄ min portfolio hÀr.

Snabba tips: förbjudet att ha bild och Älder i nÄgot av de. Det anses oproffessionellt.

 

Skriv ut dig

Om du planerar att bo utomlands ett Är eller mer ska du anmÀla det hos Skatteverket. Om du inte gör det kan du Äka pÄ en hemsk avgift. Samma sak gÀller om du planerat att stanna kortare tid men sedan förlÀnger din vistelse till ett Är eller mer. Gör det hÀr: Skatteverket

 

 

 

Morty-&-Bobs-at-NTs,-Netil-House,-Rooftop-Terrace-London-FieldsLinn-Wiberg-NTs-Netil-House-Morty-&-Bobs-London

 

Att börja med nÀr du kommer hit

 

Skaffa simkort.

GÄ in i första telefonbutik och skaffa dig ett brittiskt simkort. Kostar mellan £10-20 med massa surf. TÀnk pÄ att du sÀkert kommer ringa en hel del första tiden för att hitta jobb och lÀgenhet och vÀnner.

 

Fixa ett National Insurance Number.

Det Àr som ett personnummer och du behöver det för bank, jobb, lÀgenhet och gud vet vad. Ring numret hÀr, sÄ skickar dom ett formulÀr. GÄr sÀkert att göra online ocksÄ. Totalt tar det en mÄnad, och du kommer behöva gÄ pÄ intervju osv.

 

Skaffa bankkonto.

För att fÄ din lön utbetalad behöver du ett engelskt bankkonto om du ska fÄ lön utbetalad. Egentligen bÀst att vÀnta tills du varit hÀr i 6mÄnader dÄ det Àr knepigt innan för du behöver t.ex. ett hyreskontrakt och arbetsbevis. Men det Àr inte omöjligt! Det Àr olika pÄ alla banker men ring och frÄga om deras policy och boka sen ett möte.

Till bankmötet behöver du oftast:

★ ID
★ Referens brev frĂ„n din bank i hemlandet (kontouttdrag 3 mĂ„nader)
★ Bevis pĂ„ din brittiska adress (hyreskontrakt eller gas/vatten faktura i ditt namn)
★ AnstĂ€llningsbevis
★ Fylla i ett ansöknings formulĂ€r.

 

Registrera dig hos en GP, dvs en huslÀkare. I stort sett all sjukvÄrd Àr gratis, Àven akut och till en viss del mediciner. Du kan gÄ till ett NHS walk-in centre om du blir akut dÄlig och inte har fast bostad. Annars rekommenderar jag att registrera dig en GP, alla icke-akuta besvÀr mÄste nÀmligen gÄ genom huslÀkaren.

 

 

View-over-London-houses,-Hackney-home

London-livingroom

Daniel, Clapton,-London

 

Att fixa boende

 

Är det svĂ„rt att hitta lĂ€genhet i London?

Nej, busenkelt att hitta nÄgon lÀgenhet, det trixiga Àr vÀll att hitta nÄgot som Àr beboligt. Stor risk for skabbiga och dyra lÀgenheter.

 

Hur bor man vanligtvis?

Sen jag kom hit 2011 har jag bott i olika sÄkallade flatshares. Det innebÀr att du hyr ett rum i en lÀgenhet du delar med andra. Antingen genom en agentur/mÀklare, en privat landlord eller genom de andra inneboende som stÄr för kontraktet.

Det blir lite som ett kollektiv och alla delar pa kök, badrum, balkong och vardagsrum. I stort sett alla, bor sÄhÀr, för att hyra en etta sjÀlv gar pÄ minst £1000 i mÄnaden. Kanske kÀnns stökigt eller jobbigt innan du gjort (och det Àr fett jobbigt tills en hittar rÀtt) men att bo i flatshare Àr ocksÄ ett utmÀrkt sÀtt att trÀffa nya vÀnner pÄ. Garanterat att du kommer pÄ med en helt del lustiga karaktÀrer, ha mÄnga kulturkrockar osv men du kommer bli en bÀttre mÀnniska.

 

Hur mycket kostar hyran?

Du kan hitta allt men jag skulle sÀga att rÀkna med minst £400 per/person om du delar rum, och £500-700 om du Àr sjÀlv. Flyttar du hit utan jobb osv sÄ rekommenderar jag att leta efter rum dÀr rÀkningar ingÄr, för de kan bli rÀtt dyra annars och det Àr struligt om du dÄ Àr pÄ liten budget.

 

Hur hittar man lÀgenhet?

FrÀmst pÄ Spareroom.co.uk men kan ocksÄ tipsa om bostadsgruppen hos Londonsvenskar.

Det finns ocksĂ„ massor av facebook-grupper! Sök t.ex. pĂ„ “London flatshares”.

HÀr Àr nÄgra jag hittat rum pÄ:
East London Flatshares
South East London Flatshare, Houseshare & Accomodation
South East London Housemate Co-op
Flatshare London

 

Vad behöver du?

Som jag nÀmnde tidigare krÀver alla rum/lÀgenheter en deposition och förskottshyra, oftast pÄ 6-8 veckor vardera. Genomsnittshyran för ett rum för en person ligger runt £500-750 plus rÀkningar (kanske £60-£100 per mÄnad) om du kan tÀnka dig att bo lÀngre ut och dela hus.

Vissa agenturer krĂ€ver ocksĂ„ att du ska ha bott i landet i +3 Ă„r. Har du inte det behöver du en “guarantor” som kan gĂ„ i god för dig. De behöver vara Brittisk medborgare, anstĂ€llda heltid, tjĂ€na en viss summa och Ă€ga en egen bostad. Har du inte en guarantor sĂ„ kan du tvingas betala 6mĂ„nadshyror i förskott, men frĂ„ga alltid innan. Ibland rĂ€cker det med 3 mĂ„naders bankstatements frĂ„n Sverige.

 

Annat att komma ihÄg gÀllande boende
Betala ALDRIG ut pengar innan du sÀtt lÀgenheten och trÀffat flatmates/landlord/agency. Det kryllar av scams, sÄ akta! NÀr du sen gÄr pÄ visningar Àr det toppen att ha en lista över saker att frÄga om. Kan tipsa om denna!

 

 

 

Protein-Launch-Party-for-Sandqvist-Bags-London

Farringdon,-London

 

Att fixa jobb

 

Hur hittade ni jobb?

NÀr jag flyttade hit letade jag jobb i retail. Skrev ut 50ex och gick runt pÄ stan och lÀmnade ut pÄ varenda butik. Fick ett job dagen efter, och min vÀn tvÄ dagar efter det! De flesta tar endast emot ansökningar pÄ nÀtet nu sÄ tips att börja mejla/registrera innan du kommer. Sök jobb i bar! I vilket fall om du bara Àr hÀr för att ha kul och prova pÄ staden. Du tjÀnar inte jÀttebra men det Àr sÄ fruktansvÀrt kul och du fÄr trÀffa exakt de personerna du drömmer om (i vilket fall gjorde jag det).

 

Har du nÄgra hemsidor att rekommendera?

Londonsvenskar listar jobb. Annars rekommenderar jag att kika pÄ Guardian Jobs, Total Jobs, Monster, Reed, the Dots eller Indeed.

 

Hur Àr lönen ungefÀr?

Lön i retail och pÄ cafe Àr smÀrtsam. Tror den ligger pÄ knappt £7. Och det finns inget som heter OB eller semesterersÀttning. Det ger ungefÀr 800-900£ i mÄnaden sÄ det blir inte mycket över. Men det gÄr! Nanny betalar t.ex. minst £10 oftast. Om du inte vill leva det typiska London-livet med typ barjobb tycker jag absolut att du ska söka som receptionist eller admin eller nÄgot. Betalar bÀttre, och du har bÀttre tider!

 

GÄr det att leva pÄ?

Utan tvekan! Hela Londons ungdomskultur lever sÄhÀr och samhÀllet har anspassat sig. Det Àr ytterst sÀllan intrÀden pÄ nÄgonting: klubbar, museum, utstÀllningar, gigs, festivaler, marknader osv. Maten Àr halva priset frÄn Sverige, alkohol vÄgar jag knappt nÀmna. Att Àta ute Àr affordable, second hand gÄr för nÄgra slantar och det överallt finns en blomstrande, kreativ kultur! Varenda kotte Àr i samma sits sÄ jag upplever att det inte Àr riktigt samma stigma i att inte ha rÄd.

Följ t.ex. konton som @skintlondon för tips pÄ billigt att hitta pÄ.

 

Vad för stÀllen ska man undvika att söka jobb pÄ?

MataffÀrer ger noll pengar och nackdelen med nanny Àr att du inte trÀffar nÄgra nya mÀnniskor. Men kÀnn sjÀlv, prova, byt och byt igen!

 

 

 

Summer-sunset-over-London-Skyline,-View-from-Franks-Rooftop-Bar,-in-Peckham

Goodnight-Dalston,-London-2015

 

NĂ€r du landat lite

 

FörsÀkring.

Om du har hemförsÀkring och Àr skriven hos t.ex. dina förÀldrar sÄ tÀcker de flesta försÀkringar dig i tre mÄnader efter att du flyttat. DÀrefter sÄ mÄste du antingen skaffa en utlandsförsÀkring frÄn Sverige eller en försÀkring i England.

I England Àr all sjukvÄrd med huslÀkare, akuten, de flesta mediciner osv helt gratis sÄ lÀnge du Àr del av EU, eller inskriven i Storbrittanien med ett eget National Insurance Number. Det du behöver försÀkring för Àr kroniska/permanenta skador och sÄ hemförsÀkring. Det gÄr att skaffa genom de flesta banker t.ex. men frÄga runt pÄ jobbet eller hos dina vÀnner om vad du borde skaffa.

 

Att lÀra kÀnna folk.

Jag flyttade hit med min bÀsta person och fru Olivia. Jag behövde inte en enda annan. Vi var ocksÄ radarparet som kunnat vinna OS i att lÀra kÀnna nya vÀnner. MÄste ocksÄ sÀga att britter Àr sÄ förbannat trevliga och öppna. De bjuder hem och in och alla fÄr vara med. Bara du frÄgar.

Egentligen Àr det nÄgot genomgÄende var du Àn flyttar. Det Àr bara upp till dig sjÀlv och hur modig du Àr. Organiserar ingen en meet up? Dra ihop en! Ingen som bjuder in dig till en fest i helgen? FrÄga runt, eller föreslÄ en öl efter jobbet. Sök pÄ bloggar, Instagram och forum efter folk som verkar fina och bjud ut pÄ kompisdejt. Facebook Àr fullt av grupper för nyinflyttade vÀrlden över, Londonsvenskar t.ex.

Den enda regeln Àr att vÄga och bjuda pÄ sig sjÀlv. Och inte vara för blÄögd dÄ.

 

Hitta alla de bÀsta stÀllena.

Det finns ju helt bisarrt mycket att hitta pÄ i denna stad. Herregud. Lyllos dig, nu har du möjlighet att prova alla. Men hur hittar du dom dÄ? Först och frÀmst sÄ skriver jag hÀr om alla mina bÀsta stÀllen. De hittar du hÀr:

my favourite restaurants in london
my london travel guide

brunch in london
my favourite things to do in london
my favourite rooftops

Mina andra tips Àr att följa bloggen London Calling som drivs av Cajsa Carlsson för res. Hon tipsar om nya events, butiker, marknader och allmÀnna tokigheter du inte skulle hitta nÄgon annanstans.

 

 

London-Eye,-Big-Ben,-Double-Deckers,-River-Thames,-London

 

NÀr det kÀnns som att du bara vill ge upp

 

London Àr tungt. Det Àr hÄrt och smutsigt och ensamt. Tror att alla kÀnner det nÄgon gÄng, lite i vilket fall. För mig tog det tre Är.

Har haft turen att Äka hit med vÀrldens bÀsta person, Olivia, för att hitta Ànnu en hÀr, Daniel. Men livet Àr stökigt och i en stökig stad kan uppförsbacken bli brant. Det Àr okej. Det fÄr vara skit. Plus verkligen överdrivet mÄnga jag Àlskar.

DÀremot tror jag att det kan bli mer eller mindre illa beroende pÄ instÀllning och mÄl. Kan rekommendera mitt inlÀgg om just det hÀr.

Vet du varför du vill vara hÀr, sÄ Àr det lÀttare att inte ta allt sÄ hÄrt. Det mesta du rÄkar ut för ordnar sig, och sÄ lÀnge du inte pÄ nÄgot sÀtt rÄkar illa ut sÄ fÄr en försöka se det komiska i alla dÄliga husvisningar, hemska flatmates, mögel i badrummet. KÀnns det för hemskt, dÄ Àr det ocksÄ okej att slÀppa det, för du testade och det var inte din grej. Kanske du bara behöver typ en kram, eller ett glas vin med nÄgon som en inte jobbar med. <3 Oftast kanske du bara behöver hör att det kommer bli bra, sÄ hÀr kommer det:

 

Det kommer inte bli bra – det kommer bli bloody brilliant, mate!

 

 

Linn, Sandqvist Launch Party Shoreditch Protein Studios London

 

Fler frÄgor?

 

 

Det var alltsÄ min guide till att flytta till London sÄ smidigt som möjligt. Har du fler frÄgor, kommentera nedanför sÄ ser jag till att svara pÄ dom!

Se till att spara den hÀr pÄ en flik eller dela med nÄgon som drömmer om samma. Och lycka till med flytten.

 

 

 

Fler inlÀgg att lÀsa inför din flytt

Guide to study in England
Att tÀnka pÄ för alla som vill flytta utomlands
Londonguide: alla mina bÀsta restauranger, barer, aktiviteter

 

 

 

 

Linn

Follow my blog on Bloglovin and Instagram

xxx
signature
22 Responses
 • Vilken kanonguide! Bara en kort inflik: för mig var det superenkelt att skaffa bankkonto. SĂ„ fort jag hade boende och jobb var det kirrat genom att jag gick in pĂ„ HSBC och bad om att fĂ„ öppna ett konto. SĂ„ vet inte om det Ă€r sĂ„ svĂ„rt? Men kanske har Ă€ndrats sen jag flyttade!

  • Linn
   29 . 11 . 2016

   Shit vad najs! Om du har national insurance number, jobb och bostad Àr det lÀtt. Annars Àr det knepigt : )

 • rebecca
  29 . 11 . 2016

  tack för detta inlÀgg! blev lite sugen nu!

  • Linn
   29 . 11 . 2016

   vad kul att höra!

 • Alva
  29 . 11 . 2016

  Ah vilken fet guide! BĂ€st!

  En liten frÄga: vad gjorde du nÀr du jobbade i bar? AlltsÄ fick du gÄ nÄgon bartenderutbildning och blanda drinkar till folk (hjÀlp!) eller var du diskare eller ba allmÀnt plock eller vad gjorde du?

  • Linn
   29 . 11 . 2016

   Tack! Kul att du gillar. Hoppas att den hjÀlper : )

   Jobbade i en pub som heter the Gun i Homerton som serverar bĂ„de mat och gör cocktails. DĂ€rför var mina frĂ€msta uppgifter att hĂ€lla upp en miljon pints, servera middagar och blanda knixiga cocktails tills sent pĂ„ natten. Som en vanlig bartender alltsĂ„! Och det var SÅ JÄVLA ROLIGT.

   Hade ingen erfarenhet sen innan men fick en första introduktionsdag dÀr de gick igenom alla drinkar, hur en hÀller upp öl osv osv dÀr jag tog anteckningar. Det hjÀlpte kanske lite men mest Àr det bara att nöta! Rekommenderar att ljuga om erfarenhet dock! Okonventionellt, yes, men de flesta barer krÀver nÄgon erfarenhet. SÀg att du i vilket fall varit nisse (plockat glas) pÄ en bar eller varit bartender pÄ en liten restaurang över sommaren i Sverige. Ingen kommer kolla och du kommer lÀra dig fort. Puss!

 • Natalie
  29 . 11 . 2016

  AlltsÄ detta Àr verkligen ett sÄ himla fint inlÀgg! Har haft tanken pÄ att flytta till London nÀr jag Àr klar med universitetet, men det kÀnns sÄklart vÀldigt lÀskigt och frÀmmande! SÄ jÀttefint inlÀgg!

  • Linn
   29 . 11 . 2016

   Tack, vad glad jag blir! FörstÄr att det kÀnns lÀskigt! Egentligen Àr det inte sÄ himla farligt. Se det mer som en lÄng semester. Kanske sÀtt upp att du ska stanna tvÄ mÄnader, försöka hitta jobb osv, sÄ gör det inget om du vill dra efter det. Det Àr alltid okej att Ängra sig! DÄ har du i vilket fall provat. Puss!

 • Ellen
  29 . 11 . 2016

  Men wow, vilken bra guide du fÄtt till! Jag har i dagslÀget inga planer pÄ att flytta utomlands, men den hÀr listan gjorde en sÄdan flytt lite lÀttare i tanken iallafall. Som att det inte lÀngre ligger lika lÄngt bort. Fint!

  • Linn
   29 . 11 . 2016

   ahhh jag gillare! dÄ finns den hÀr om du Àndrar dig haha xx

 • Siri
  29 . 11 . 2016

  Funkar det att flytta till London sjÀlv tycker du? Jag kÀnner att det hade varit fantastiskt att göra det iochmed att man lÀr kÀnna sig sjÀlv och vill lÀra mig att bli mer sjÀlvstÀndig. Hursomhelst Àr det bara en dröm eller Àr det nÄgot som funkar i just London? Vet du förresten om det funkar att gÄ pÄ motsvarande folkskola i London? Man vill ju inte direkt kÀnna sig ensam under en lÀngre tid.

  • Siri
   29 . 11 . 2016

   Juste glömmde nÀmna detta, funkar allt likadant om jag vÀljer nÄgonannan stad i UK? Tex Cambridge, Oxford, Edinburgh, Glasgow? TÀnker Àven om man vill gÄ pÄ universitet eller sÄ. Vet du hur det funkar med det förresten?

   • Linn
    29 . 11 . 2016

    Det mesta som jag skrivit över gÀller i de flesta stÀder i UK. Dock Àr det annorlunda i t.ex. Skottland dÀr utbildning Àr gratis. Du kan sÀkert hitta mer info pÄ Svenska Ambassadens hemsida.

    Ang att plugga pÄ universitet hÀr sÄ har jag skrivit en kortare guide om det. Den kan du lÀsa hÀr: http://linnwiberg.metromode.se/category/guide-to-study-in-england/

  • Linn
   29 . 11 . 2016

   Absolut! Jag gjorde inte det, men de flesta av mina vÀnner hÀr gjorde. Tror att olika personer passar för olika saker i olika stadier i livet, men att flytta ensam Àr nÄgot alla skulle mÄ bra av. Just att du bor med massa andra Àr ju bara ett sÀtt att trÀffa nya mÀnniskor. Vet att facebookgruppen Londonsvenskar anordnar meetups och sen överlag kryllar London av folk som vill lÀra kÀnna nya vÀnner.

   Ang folkskola sÄ vet jag inget om det! Utbildning Àr dyrt i UK sÄ kan tÀnka mig att samma gÀller för det. DÀremot kan du plugga pÄ distans frÄn sverige för att fÄ CSN, men det blir kanske ensamt.

 • Jenny
  29 . 11 . 2016

  Oj vad pepp jag blev pĂ„ att flytta utomlands och det verkar ju inte vara speciellt krĂ„ngligt heller, bara man har instĂ€llningen att allt löser sig pĂ„ nĂ„got sĂ€tt! 🙂

  • Linn
   29 . 11 . 2016

   Göre om du blir sugen! det Àr en ascool upplevelse. och hÄller helt med, det lööööööser sig. och gör det inte det fÄr en bara Äka hem igen!

 • Amanda
  29 . 11 . 2016

  Hei, takk for tips! Jeg har allerede flyttet til London og jobber fulltid som waitress (pĂ„ Oslo i Hackney, kom gjerne og hilse pĂ„ :D). Men har da ikke nok tid til Ă„ sĂžke pĂ„ jobber jeg egentlig vil ha – studerte film og creative writing tidligere. Hvordan lĂžste du det, og fikk deg ‘ordentlig’ jobb samtidig som du overlevde London-priser?

  • Linn
   30 . 11 . 2016

   shit vad kul! du fÄr ta tag i mig om du ser mig dÀr nÄgon gÄng! hm.. mÄnga sena kvÀllar och helgtimmar dÀr jag skrev ansökningsbrev, letade annonser och hörde av mig till folk bara. som att jobba dubbelt typ, och det Àr svÄrt men inte för alltid! lycka till!

 • Anne
  30 . 11 . 2016

  You nailed it! Men, mĂ„ste tillĂ€gga nĂ„got litet, att bankkonto inte alls Ă€r sĂ„ svĂ„rt att skaffa hĂ€r. 6 mĂ„nader har jag aldrig hört nĂ„gon skulle behöva vĂ€nta, aldrig behövt visa nĂ„got kontoutdrag frĂ„n Sverige eller anstĂ€llningsbevis – jag hade inget jobb nĂ€r jag öppnade med LLoyds 2009 eller nĂ€r jag bytte till Barclays 2013 -men det varierar sĂ€kert frĂ„n bank till bank, vissa krĂ€ver kanske mer Ă€n andra!

  • Linn
   30 . 11 . 2016

   Tack! Skönt att höra ang bank! Det tar inte sex mĂ„nader men har du varit i landet sex mĂ„nader Ă€r det lĂ€ttare. Det som jag skrivit ovan var vad jag behövde göra och Ă€ven vad som stĂ„r pĂ„ ex Barclays hemsida och pĂ„ svenska ambassaden 🙂

 • Kristina
  30 . 11 . 2016

  SÅ bra och vettig guide!!

  • Linn
   30 . 11 . 2016

   shit vad kul att höra! hoppas den hjÀlper : )

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *