dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

a trip to lamu old town

Är ju och hänger i Kenya hos mina föräldrar, som ni vet. Har det orimligt bra verkligen och har helt glömt bort att jag ens har ett liv någon annanstans. Just nu sitter jag i mina föräldrars hus i Nairobi, men för bara några dagar sedan befann jag ju mig på ön Lamu. Har lite bilder kvar från den magiska platsen så tänkte att vi kikar!

En av våra sista dagar började som de flesta andra. Vi åt frukost bestående av fruktsallad, färsk juice, te och ägg sunny side up. Exakt när frukosten var uppäten var värmen outhärdlig så vi såg till att packa väskan och dra ut. Först genom byn där alla byggnader och gator är i sten och alla portar detaljrikt snidade.

Mitt hår var krusigt saltigt från havet.

Vi spenderade några timmar med att vandra längs med strandkanten, slänga oss i varma vågor och bränna huden i solen. Lagom till lunch var vi tillbaka på vår terass för att dricka mer juice och äta samosas i utesängarna.

Blött hår, svett och limejuice – ja tack!

Den här eftermiddagen beslöt vi oss för att vi var less på stranden (japp, sitter nu i en storstad igen och känner mest whyyyy) och beställde en båttaxi till Lamu Old Town som ligger på andra sidan byn. Lamu Old Town är på UNESCO’s World Heritage List för att det anses vara den äldsta och bäst bevarade Swahili-staden.

Överallt trånga gränder med fruktstånd och småförsäljare, öppna torg med uråldriga träd, rader av åsnor bärandes på mjölpåsar byggmaterial tyger, småbarn som leker kull bland alla moskéer och folk folk folk.

Allt är levande. Lukten av frukt, svett, blommor, saltvatten. Ljudet av åsnor, Swahili, böneutrop, båtmotorer, fläktar som surrar.

Hos en silversmed köper vi ringar och halsband, i en annan butik på en bakgata hittar vi nya dukar.

Och här under bougainvillan hittar vi tillbaka till vår bästa plats i byn som vi alltid besöker. Bakom en arabisk smyckesbutik med tunga tyger, dova färger och sammetskuddar fyllda av åldriga föremål, där bakom ligger en oas i form av ett fik.

Palmskuggor i fönster. <3

Jag var nöjd som fick sitta i skuggan med en kaffe.

Med mina systrar och föräldrar. Blir så avundsjuk på alla er som har familj nära och kan ha typ söndagsmiddagar ihop eller bråka ihop på IKEA.

Kul att sitta bredvid någon som är brun. :)))) Tur att jag gillar henne mer än typ alla andra i världen.

När solen var på väg att försvinna var det dags för oss att bege oss.

Så vi hoppade på en båt med två pappor och tre småflickor som inte kunde sluta dra i min pappas vita hår på armarna. Båtmotorn brummade och himlen blev mörk. Middag åt vi bredvid havet under en fullmåne lika stark som en strålkastare.

Hejdå Lamu för den här gången! Hoppas jag får komma tillbaka jättesnart.

x Linn
6 Responses
 • Linnea
  21 . 04 . 2017

  Du är så jäkla snygg!! Och så himla fina bilder också!

 • Emma
  21 . 04 . 2017

  Först och främst, bilderna från den här resan är helt amaze, har redan börjat planera en framtid där jag 1) kan åka till Lamu och 2) har en lön som göre möjligt.

  Men alltså: kan man få ödmjukt begära ett önske-inlägg där du berättar om kläderna du haft på dig på resan?? Och vart man kan införskaffa dem plz.

  Mvh person som gillar täckande kläder även i hettan

  • Michelle
   25 . 04 . 2017

   ÖHM YAZ PLZ! Så jävla damn hot i din svarta jumpsuit (?)

 • Sandra
  23 . 04 . 2017

  Dina uppdateringar från den här resan är DRÖM

 • Saga
  25 . 04 . 2017

  Älskar dig med <3

 • Karin
  16 . 09 . 2017

  Så underbart att ta del av dina bilder från Lamu. Vår son och svärdotter var där i våras. Nu vill de att vi ska följa med dit nästa år, men jag blir så tveksam när jag läser att UD avråder. Upplever du någon osäkerhet där?

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *