dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Q&A del 7 om gymnasiet

Posted on
Vad gick ni på gymnasiet? Jag gick samhäll-media-ekonomi på Kärrtorps Gymnasium. Bästa bästa media som alltid var roligast och fick mig att fatta att det går att ha ett jobb som är roligt.

första månaden i gymnasiet, femton och osäker och ändå så lycklig. <3

och här kan man se en del av mitt lilla gäng några år senare när vi var rätt hatade på hela skolan. Som när hela gymnasiet var inbjudna på skidresa organiserat av eleverna var vårt gäng de enda objudna. Så himla komiskt och det gjorde oss ingenting!

Sen gick jag tvåan på svenska skolan utanför Malaga. Det såg ut lite såhär:

Dvs kul och spännande men egentligen inte min grej alls. Vi rymde till andra spanska städer om nätterna, åkte skidor, hängde i VIPen(ovärdaste ställena i världen), låg på stranden, hängde på samma klubbar som Beckham och sliska spanska män med yachts och limos. Liftade varje natt med okända män och gjorde annat dumt. Hade alltid minst tre vuxna spanska män som skrek SNYGGING, BLONDIE, KOM MED MIG osv på spanska när jag gick hem från skolan varje dag. Det var fruktansvärt och när jag pekade fuck you till dom tyckte alla andra tjejer att kom igen, det är ju bara komplimanger medan jag sa att det är det för fan in det är fel, men då tyckte dom att jag var fel. Jag har aldrig passat in så illa och mått så dåligt psykiskt som då och ändå fick jag vara med om så mycket kul. Bästa var ändå när mina bästa vänner från Stockholm kom ner en vecka och alla kallade dom emos och jag äntligen kunde andas för jag kände att jag verkligen hörde hemma med dom. Kul att göra men ett år var mer än tillräckligt! Rekommenderar mycket mer att vara utbytesstudent på Svenska Skolan i Kenya. Där snackar vi BÄSTA någonsin.

Jag och Olivia dec 2006, första ring i gymnasiet

var du också så jävla nervös med betygen och inte komma in där du ville och blev det som du ville/tänkt dig om du alls ville något?

Nja, jag var väll kanske lite nervös men visste typ vad jag skulle få. Har alltid älskat att plugga och har alltid kämpat samtidigt som jag hajjat saker rätt lätt. Hade 310poäng. MEN jag var nervös ändå, för även om man kommer in så hur vet man att man valt rätt? Det vet man inte utan man får liksom köra ändå.
Jag var väldigt nöjd med min linje, däremot så tyckte jag att många av lärarna var ofattbart usla på Kärrtorp. Hade jag valt nu hade jag nog valt Södra Latin för skulle nog få ut mer av mina ambitioner. Alla verkar så engagerade där och skolan fixar så massa föreläsningar och temadagar osv. Däremot så är den kanske lite för intensiv för man ska inte behöva dö för bra betyg när man är 16.
Tycker för övrigt att det är vansinne att det inte finns blandade linjer eller media eller en kurs i krukmakeri eller svetsning eller traktorkörning eller natur-modern dans. Det var ju hela charmen med gymnasiet, att det fanns något för alla. För alla är inte gjorde på samma sätt och därför kan man inte trycka ner samma i samma liv på samma villkor. Dessutom är det ju olikheterna som är attraktivt i näringslivet och livet i sig.
Hur som! Oroa dig inte. Gymnasiet är inte hela världen utan fokusera på att ha kul och hitta det du är bra på/gillar att ödsla tid på bara. Och ja, förutom det så se bara till att inte få IG om du kan bättre.

första dagen i trean, var så lycklig över att vara tillbaka

la dina föräldrar i sig i ditt val? Nej men jävligt vad alla lärare och andra vuxna gjorde det. Bara för att jag hade toppbetyg så sa alla att Natur ska du gå, lärare/ekonom/advokat ska du bli för det måste man ha bra betyg för att klara. Mina föräldrar lade sig i på det sättet att dom så åt helvete med dom, du behöver inte alls bli det. Blir du lycklig av att vara rörmokare/hockeyproffs/lärare/designer så bli det. För det är så att det man gillar att göra kan man bli jävligt bra på också för man vill göra det där extra som behövs. Så kloka föräldrar som står upp för mig.

Jag och bästa bästa Nicolas i båsen vi hängde i varje rast.

dina bästa och sämsta minnen från gymnasiet?

Bästa är alla håltimmar överallt, lunchraster på gården, eftermiddagar på fik och alla andra tider när jag alltid hängde med Fanny, Nicolas, Julia och Olivia. Titta bara vad de gjorde till mig när jag åkt till Spanien. Känns som att jag aldrig kommer få så bra vänner som dom. Alla minnen med dom är de bästa.
Sämsta var när jag var dödligt kär i Erik och vi hade hånglat massa hos honom så många gånger och skolan åkte på skidresa och vi satt bredvid varandra i en bubbelpool och han satte en annan flicka i sitt knä. Jag hörde hur allt krasade och sprack inom mig och jag satt resten av natten och grät i en dusch med Olivia. Och alla gånger jag var tvungen att springa in i honom i korridoren matsalen fester vid skåpen och på Facebook. Tonårskärlekar är så brutala och ingen, varken de som sårar eller blir sårade vet ett bra sätt att hantera det på tyvärr.

en av de få lektionerna vi gick på i trean.

är du nöjd nu?

Hm, ja för att jag träffade Olivia och Fanny och Julia andra världsbästa människor där som lärde mig allt. Hade aldrig klarat av mig själv och hur jag kände mig just då om det inte varit för dom. Även att plugga all media var guld men som sagt var lärarna i de flesta ämnena värdelösa så det känns som att jag ödslade onödigt mycket tid på ingenting.
I Spanien var lärarna guld men folket runt omkring mig inte några jag klickade mig så jag säger nu hellre bra vänner och dåliga lärare än tvärtom.
Kan inte du berätta lite/posta bilder om din studentdag?

Möttes upp sju på morgonen på Nytorpsfältet med champagne, macarons, jordgubbar, vita klänningar, sol och PIRR. Studenten Blev pang bom direkt lite full och tog massa kort med engångskameror och skrev i mössor och missade när rektorn planterade ett träd. Sen hade vi lunch med cider och sommarmat. Flera höll tal som jag inte alls minns och vi var för nervösa och spända för att kunna njuta. Upp i klassrummet och få betygen, krama vår älskade och urdåligt lärare Frøydis. Massivt utspring med all familj och vänner och hurkulsomhelst! Sen åkte vi flak runt hela hela centrala Stockholm. Var mer än överlyckliga för de hade lagt ett förbud på flakkörning som upphävdes dagen innan, så vi hade gått från noll flak till bästa flaket någonsin. Högtalarna la av, startade igen, la av, startade igen. Jag skar upp hela benen på tomma ölburkar och alla mina favoritmänniskor var med mig. Vi var den mest random klassen och hade noll sammanhållning men fan vad bra vi var på att festa, både på skivan och studenten och flaket. Hade förjävla roligt. Sen var det mottagning. Min mobil var öldränkt så när jag ringde mamma för att de skulle hämta oss hörde jag inget och hon trodde att jag var svinpackad. Därför höll hon ett tal innan jag dök upp och bad om ursäkt för sin dotter som inte verkar kunna stå upp. Jag var berusad men ej så full och fick alltså skämmas ihjäl när jag kom hem eftersom att alla tittade på mig med förvåning och ömkan. Hela min stora släkt var där och mina föräldrar hade en riktig trädgårdsfest med lampor i alla träd och massa dricka och godaste maten. Vi drog till slutskivan och alla vuxna stannade kvar tills tidigt på morgonen och hade party. Slutskivan var fin och vi dansade massor och var överlyckliga. En gammal pojkvän tog mig åt sidan och sa så mycket fint och vi lovade att vara vänner alltid, vilket vi höll. Vid tre hade de flesta tjejer så ont i fötterna och gick hem men jag vägrade och vi var ett stort gäng som gick igenom ett rosafärgat nattstockholm till Södermalm. Erik, som jag var kär i fast jag inte ville, var med och det var första gången vi pratat sen Mars. Han höll sig nära hela natten och vi drack vin på ett bord klockan hem på morgonen, skrattade åt att Adrian var jättefull och ville sova men var tvungen att gå hem för att ta sin diabetesspruta. Någon dansade runtruntrunt på ett bord på balkongen och spotifylistan måste varit oändlig för musiken stannade aldrig till. Vid sex på morgonen sa jag att nu måste jag gå hem och Erik tog snabbt på sig jackan och följde mig. Vi gick hela vägen till Hornstull och det var fint. Och där vid tunnelbanan, bland alla vuxna på väg till jobbet hånglade vi. Äntligen, tänkte jag. Och han sa följ med hem till mig, du kan sova där, vi kan äta frukost och hänga imorn. Och jag ville så jävla gärna. Men så tänkte jag att fan dra åt helvete, du slizade upp mitt hjärta efter att ha lurat mig att bli kär och låtsades sen att jag inte fanns i över tre månader. Så jag sa, nej jag skulle inte tro det, men tack för ikväll, du är fin, men ha ett bra liv. Att vi faktiskt blev ihop senare samma år är en helt annan historia. Och så åkte jag gröna linjen hem till Kärrtorp och kom hem precis när min mormor och morfar steg upp på morgonen. De tyckte det var imponerande att jag vaknat så tidigt efter en så sen natt och gått upp vid halv åtta för att gå ut med vovven. Det kan nog bero på att jag inte har gått och lagt mig än! Och så skrattade vi och jag somnade bums. Levde på moln resten av juni för jag hade haft världens bästa jävla dag.   Linn   ps! du kan läsa resten av Q&A i kategorierna där uppe i menyn.

x Linn
2 Responses
 • Jessica
  10 . 06 . 2013

  Okej, long shot, men jag tänkte flytta till London i september, och söker boende. Åker dit för att söka jobb och har tänkt mig stanna minst ett år, kanske för evigt, who knows. Har kikat runt en massa och mailat och ringt men inte riktigt hittat något än, så jag tänkte kolla om du möjligtvis har sett eller hört några som söker rumskompis eller hyr ut ett rum eller så? Det vore helt fantastiskt om du ville skicka iväg ett litet mail i så fall, vore evigt tacksam. Bästa bloggen också, måste ju tilläggas!

  • linnwiberg
   11 . 06 . 2013

   Nej tyvärr vet jag ingen men fortsätt kolla Spareroom.co.uk och gumtree.co.uk efter flatshares för det kommer upp massvis varje dag!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *