dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

nothing boring about this saturday

Posted on

Tycker att ett av de bästa sätten att ladda för helg är att titta på hur någon har spenderat sin. Känner ofta att jag vaknar upp på lördagen med lite småpress att göra massa saker men kan just i den stunden inte tänka ut någonting jag inte redan gör varje helg.

Vi kikar på hur jag spenderade en lördag när Moa var här i början av maj.

 

Vi vaknade upp utvilade jag, Moa och Daniel i vårt rum. Att ha någon sovandes på en madrass på golvet är så himla mysigt tycker jag. Får gymnasie- och grundskolevibbar.

Vi klädde på oss och gick till ett nyöppnat franskt ställe nära oss, Les Nénettes. Där var det franskt och vackert.

 

 

Jag var hungrig och redo!

 

 

Bästa Moa. Tänk om vi får bo i samma stad en dag. Vore inte det något.

 

 

På bordet beställde vi fram ägg i olika former. Jag tog egg soldiers fast med croque monsieur istället för rostbröd. LIVET! Varför finns detta inte jämt? Mums. Alla som har vägarna förbi östra London, dra förbi Les Nénettes och drick kaffe i solen.

 

 

Därefter var vi redo för staden och bestämde att det var dags att utforska ett nytt område, nämligen Walthamstow. Det ligger bra mycket längre nordöst än var jag bor (Clapton) och är därför mycket billigare. På senaste tiden har jag och Daniel funderat på att flytta dit ut för att få bo i en egen lägenhet så det var dags att checka tyckte vi.

 

 

Mossi.

 

 

Hoppade på bussen gjorde vi.

 

 

Direkt när vi klev av bussen var jag förvånad. Det var så gulligt?? Så fint??? Så hemtrevligt???? Som en liten liten engelsk by där allt är familjärt och lugnt och myllrande.

 

 

Gick förbi gamla hus och vackra kyrkogårdar och fina fik. Kände att det verkligen inte vore helt fel att bo här… Fast så känner jag jämt. Älskar att byta liv som ni vet.

 

 

Egentligen var vårt mål detta lilla skjul. God’s Own Junkyard, som jag älskar.

 

  

 

För er som missat är detta alltså ett galleri för neonskyltar. Ägt av Chris Bracey, har den här privata samlingen 37 år av samlande på nacken. Hundratals neonskyltar, många som syns i bl.a. Batman, Eyes Wide Shut och Kalle och chokladfabriken. Vi på God’s Own Junkyard första gången för ett år sedan med Frida och swoonade ordentligt, kolla bara.

 

 

Varenda väggyta från golv till tak är täckt av skyltar. Det finns så mycket att se på och bli tagen av att det är omöjligt att vara på dåligt humör.

 

 

<3

 

 

När vi var mättade på intryck och lysrörsljus och jag tvingat dessa två cuties att bli fotade gick vi tjugo meter till…

 

 

De tre olika distillerierna och bryggerierna som delar denna courtyard. Sorry for svengelskt men vet inte vad det heter. Asbra för en utflykt i alla fall! Först konst sen craft beer eller gin. Du kan välja gin från Mother’s Ruin eller öl från Wildcard Brewery eller Pillars Brewery och allt ligger bredvid varandra. Två på eftermiddagen var lite tidigt för gin så vi vände oss till öl istället. Pillars hade godast…

 

 

Men Wildcard var roligast pga mycket folk och plats i solen. Varsegod för tips!

 

 

När ölen var drucken tog vi bussen till Broadway Market vid London Fields som har marknad på lördagar. Alla som inte varit tycker jag ska åka, inte bara på lördagar heller, för Broadway Market är skitfint jämt. Vi satte oss och åt tapas på El Ganso som helt klart fick tummen upp!

 

 

Det fick verkligen mitt sällskap också.

 

 

Egentligen skulle vi gå ut och turnera cocktailbarer på kvällen men det blev en kaffe på takterassen till restaurangen Brooksby’s Walk istället. Mysigt att beställa kaffe ute sådär på kvällen och när alla andra går på fest går en hem och kollar på tre filmer på raken som alla är rätt dåliga men det gör inget.

Varsegod, ni får gärna kopiera hela min lördag rätt av. Rekommenderas varmt. Puss!

 

x Linn
2 Responses
 • Deselby
  20 . 05 . 2017

  Courtyard = gård, innergård

  • Linn
   20 . 05 . 2017

   Tackar!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *