dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

& all I do is run for the bus

Posted on

 

socks | 5Preview

 

Jag sneddar över vänstertrafiken för att hinna ikapp bussjäveln. Marsluften bränner till i lungorna och borgmästaren har gått ut med en officiell varning till Londonbor att inte träna utomhus. Men smog och luftförorening är inte sånt jag tänker när jag klämmer mig in genom bakdörrarna, tvingar busschauffören öppna dom igen, klättrar den livsfarliga trappan upp till övervåningen som redan svajar. För varje morgon när jag springer till bussen är min hjärna som en snöglob av ögonblick som blir till meningar som blir till kapitel. Karaktärerna skriker på mig och ingenstans finns en penna för jag är sen till bussen och den får jag inte missa för att skriva är inte mitt himla jobb. Något typ knäcker till inuti, bryter isär, vill ut. Vet du när de håller sig knäpptysta? När jag sitter vid en skärm med ett dokument uppe, med flera timmar lediga.

I framsätet på andra våningen och vi dundrar ned över gatorna, klipper av trädgrenar från de nakna stammarna vid trottoarkanten. En trettonåring i skoluniform sitter med sina svarta läderskor på rutan framför och tuggar på ett kycklingben. Klockan är 08.29 och jag försöker stilla min andning, inte låta svetten bryta ut, göra min lugg stripig. Inuti vrålar det. Jag letar fram en bläckpenna bland bortglömda kvitton och tobaksflingor kvarglömda från nattshift och sommarsorg. I min anteckningsbok klottrar jag ned meningar så snabbt att jag inte kan se vad det står. Försöker springa ikapp tankarna innan de är tyst igen. Vägarna är oplanerade och vi ger inte företräde till någon. Varje sväng gör sylvassa jack i mina bokstäver. Bläckpennan tar slut, jag byter till telefonen, hamrar på skärmen, suddar, startar ett nytt dokument i raden av andra filer jag glömmer bort finns. Jag är så otroligt ounik.

Någon författare sa det i en podd en gång, att alla andra i samhället är livrädd för att höra röster. Fast inte för skrivande personer. Då är det livsviktigt.

Det går inte att gömma sig längre. Dom är här och dom är arga, levande, fullvuxna. Och allt jag gör är att springa till samma bussjävel.

x Linn
14 Responses
 • K
  07 . 03 . 2017

  Fantastisk känsla ändå!!

  • Linn
   08 . 03 . 2017

   Ja, och hemskt jobbig haha!

 • Anna
  07 . 03 . 2017

  Så JÄKLA fint skrivet, wow

  • Linn
   08 . 03 . 2017

   Näää vad glad jag blir! Tack Anna x

 • Marte
  07 . 03 . 2017

  Åh, der forsvant jeg litt i det du skrev! Fin følelse.

  • Linn
   09 . 03 . 2017

   Men vad snäll du är!!! <333 tack

 • Claudia
  07 . 03 . 2017

  Wow, Linn!! Vilken känsla!

  • Linn
   09 . 03 . 2017

   Ja, ibland så! <3

 • Jenny
  07 . 03 . 2017

  Fint skrivet, gillar verkligen dina texter. 🙂 Men nu till en annan grej. Du skrev för några månader sedan om att flytta utomlands och jag blev så inspirerad för det har varit min dröm så länge. Och nu äntligen händer det, jag ska bo utomlands en period som en del av mina studier. Jag ville berätta, för jag tänkte på dig när jag skrev min ansökan, att det var ditt blogginlägg som gjorde att jag tog det där sista steget och faktiskt började uppfylla min dröm på riktigt. Och nu är det inte bara en dröm längre.

  • Linn
   09 . 03 . 2017

   WOW DU SKÄMTAR! vilken känsla! heja dig som tar mod och gör något sånt här. är bombis på att du kommer vara så glad att du gjorde det här. lycka till massor massor och berätta hur det går 😀 <3

 • Elsa
  08 . 03 . 2017

  Jag hoppas så att det du skriver på någon gång kommer i tryck för du skriver så sablans vackert och det träffar rakt i hjärtat!!

  • Linn
   09 . 03 . 2017

   Tack! Finns inget jag gillar mer än att få komplimanger för mitt skrivande. Ja vi får se hur det blir med den grejen haha, en dag kanske

 • Johanna
  08 . 03 . 2017

  Linn! Känner att det är min plikt som läsare att meddela att jag tycker den här nya sidan har blivit så HIMLA bra! Mitt största krav när jag går in på en blogg är att det ska se proffsigt men ändå inbjudande ut, och det gör det verkligen här! Känner mig liksom lite fluffigare i själen när jag scrollar runt, det är snyggt och genomtänkt rakt igenom med inlägg en vill läsa och bilder att drömma sig bort i! Så tack för det!!!

  • Linn
   09 . 03 . 2017

   Wow Johanna, vilken otrolig komplimang! 1000 tack!Har sparat den här som en screenshot som jag ska ta fram när jag är totalt oinspirerad. Blir jätteglad att höra att du verkar gilla det minst lika mycket som jag här <33 Säg gärna till om det är något du vill se mer/mindre utav. puss

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *