dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

jag tar stockholm med storm

Posted on

 

Hej alla! Jag sitter i pyjamas i min syster Moas lägenhet i Stockholm och kollar ett program om finska au pairer i Australien. Ingen av dom har tydligen fattat att det är jobbigt att ta hand om fyra barn om man inte har erfarenhet så alla säger upp sig. En av dom har börjat dejta en av papporna i programmet också. DRAMA! Annars har jag tryckt i mig många skivor skogaholmslimpa med prästost, så livet är najs.

I lördags klockan 05:00 flög jag hit från London för att tillbringa över en vecka. Det känns alltid som hur mycket tid som helst innan en åker, tycker jag. Nu är jag halvvägs igenom och har och kommer inte ens hinna med hälften av det jag vill göra eller de personerna jag vill se. Typisk semesterhets. Känner spontant att jag skulle behöva minst tre månader (eller kanske nio) för att hinna med allt jag vill. Men! Jag försöker att inte göra en så stor grej av det – I’m only human osv.

 

Men vet ni – jag tar Stockholm med storm! Känner det i hela kroppen för har trivts så bra. Men även bokstavligt talat eftersom att det spöregnat sedan jag landat. Men som ni vet älskar jag stormväder, så inte mig emot. Så vad har jag hunnit med då? Jo du…

 

 

Något jag har hunnit med är att hänga massa massa timmar med min syster Moa. Är så glad för henne, för oss, för LIVET. Vi har lagat mat, sett dålig svensk reality-tv, lagat mer mat och pratat om livet. Känns viktigt att få hänga ordentligt istället för att vara ute och ränna eller försöka klämma in livet över en dejt. Moa har 100% tagit hand om mig. Har liksom fått ett hemmaspa, blivit nedbäddad och haft någon som verkligen ställt frågor som “Men hur kändes det för dig då?”. <3 Blir rörd och blödig.

Fint att igår så fick det switcha och hon kunde fälla några tårar och jag fick ta hand om henne med vänliga storasystersord och saffransdoftande fiskgryta. Mat är kärlek.

 

 

Jag har också gått på hemmafest som var jättekul! Och japp, som en märkte på min instagram så lektes det självklart lekar (ni som lyssnar på podden vet att jag och Frida ej kan sluta förundras över svenskars kärlek till lekar på fest). No shade på det – whatever floats your boat. Bad en främling fota detta konstverk som är jag och det blev en av mina mest likade bilder på Instagram. Tack främmande ung man.

 

 

Frida tog sen med mig på en regnig utekväll i stan där jag fick dansa dansa dansa till hiphop. Dansa är livet! Hennes vän från Tyskland var här och tyckte att jag och Frida var samma person. Tydligen har vi exakt samma kroppsspråk och humor. Tyckte det var fint för sånt kommer ju när man hänger ihop men vi bor ju inte ens i samma land? Sen slog vännen mig på armen, vilket jag tror var på ett bra sätt?

 

 

Igår tog jag bussen hem till Frida som var sjuk för att spela in avsnitt 13 av vår podd. Äh, det är ju så najs att sitta i samma rum och spela in. Önskar att vi kunde göra det jämt egentligen. Imorn kommer avsnittet ut så lyssna då! Vi pratar också om det här att åka och hälsa på i din hemstad men även om hur en startar upp projekt och VÅGAR.

 

 

Nu ska jag jobba några timmar och sen ikväll flyger mina jobbkompisar från London in för ett viktigt möte. En byrå vi jobbar med ska ta ut oss på glassig middag!

Vet att det ekar lite tomt här inne just nu, men bear with me! Puss.

x Linn
18 Responses
 • Julia
  10 . 10 . 2017

  Men du, alltså, var är tröjan ifrån? Den svarta? MVH hon som konstant kommenterar kring dina tröjor.

  • Linn
   10 . 10 . 2017

   haha men älskar det! den köptes på weekdays rea för 1,5 år sen

 • rebecca
  10 . 10 . 2017

  <3<3<3<3

  • Linn
   10 . 10 . 2017

   <3

 • Lisa
  10 . 10 . 2017

  Haha ÄLSKAR det programmet med au pairerna!!

  Men Linn var inte du typ nanny när du flyttade till London eller har jag drömt detta? OM det nu var så, kan du inte berätta om det i ett blogginlägg någon gång. Typ hur den tiden var för dig.

  KRAM!

  • Linn
   10 . 10 . 2017

   Haha älskar det också!! Men alltså jättespeciell cast, eller hur?? Kan inte bestämma mig vad jag tycker.
   Haha ja eller jag extrajobbade som barnvakt tre gånger i veckan när jag pluggade! Kan kanske göra ett inlägg! <3

   • Evelina
    11 . 10 . 2017

    Åh kollar också! Såg en av de tidigare säsongerna också och vad som verkar vara ett återkommande issue är att det nånstans blivit disconnect i vad det innebär att vara au pair. Liksom de som åker som det ser det ofta som ett äventyr där upplevelsen står i fokus och att de mer bara ”ska hjälpa till lite” medans många familjer ser au pairerna som typ en hushållerska från östeuropa, lite så liksom.. Funderade själv på att åka iväg som au pair när jag var typ 18 men är glad att jag drog iväg till London och sökte vanliga jobb istället. Verkar vara sjukt påfrestande att bo med en random familj som man dessutom är anställd hos? Speciellt om man har otur och får en familj som mest bara vill ha en billigare version av en nanny/housekeeper.

    • Linn
     14 . 10 . 2017

     Haha håller verkligen med om allt. Förstår att det kan kännas tryggt pga likt att bo hos sin egen familj osv men många glömmer nog att det är just ett jobb och att du inte egentligen har möjlighet att bygga ett nätverk lika lätt pga inga kollegor. Skulle spontant rekommendera andra jobb om en vill ha kul.

 • Nora
  10 . 10 . 2017

  Var är blåjeansen ifrån?<3<3

  • Linn
   10 . 10 . 2017

   De är VÄRLDENS BÄSTA JEANS. Köpte dom på & Other Stories. Bästa brallorna jag har. <333

 • Elsa Herlitz
  10 . 10 . 2017

  ahh blir ju glad av detta

  • Linn
   14 . 10 . 2017

   Haha vad fint!

 • Emilia
  10 . 10 . 2017

  alltså jag DÖR på ditt hår Linn, cravings <3
  och en annan fråga! vart är din svarta basker ifrån? vill ha tack.

 • Felicia
  14 . 10 . 2017

  Älskar din jacka! 🙂

  • Linn
   14 . 10 . 2017

   Tack! Den är från 5Preview <3

 • Christine's Stories
  26 . 10 . 2017

  ENORM igenkänning där med lekarna och Skogaholmslimpa med prästost. Det första förstår jag mig inte på alls och det andra var standard när jag, som fd utlandssvensk, åkte hem till Sverige på semester. Brukade be mamma att köpa hem det så att jag kunde klämma i mig två mackor direkt när jag kommit innanför farstun, hehe. Sedan köpte jag med mig en ostbit också. Himla praktiskt med den korta flighten till Paris.

  • Linn
   27 . 10 . 2017

   haha jaaaa men eller hur?! Men fint ändå <3 Åt en hel skogaholmslimpa själv under mina dagar i sverige. bland det bästa jag gjort. och vilken lyx med paris! kommer dit nästa vecka och ramlar av stolen redan pga drömmarnas stad

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *