dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

basquiat, the barbican & bar hopping

Posted on

 

En lördag i slutet av September och jag bjuder Daniel på taxi ned till Europas största kulturhus och galleri – the Barbican. Det är en orimligt grå dag på ett fint sätt. Vi ska äntligen gå och se utställningen för Daniels bästa konstnär Basquiat. Älskar att Daniel har en favorit i allt – mat, färg, låt, konstnär, arkitektur, bok, film, klädmärke, stad. Fråga och han kan utan betänketid ge dig svar. För mig som är velig och beslutsångestsam är det goals.

Något som jag är bra på är däremot presenter. I födelsedagspresent fick Daniel bl.a. alltså biljetterna till öppningen av hans bästa konstnärs, Basquiats, första retrospective, innan det utannonserats att han skulle komma. Japp. Han var over the moon.

 

 

 

 

 

The Barbican ligger i vad för mig är de mest deprimerande av byggnader men som får arkitekter att absolut swoona. Området var totalförstört i bombningar under andra världskriget och byggdes upp efteråt i brutalistisk stil. Jättefult enligt mig, men folk betalar MULTUM för att bo där, så ja, kul för dom.

 

 

Måste erkänna att det kändes mäktigt att gå bland dom dock. Inte en människa syntes till och det var som om jorden gått under. Spontant inte en känsla jag skulle vilja förmedla om jag byggde något, men som sagt mäktigt. Och fint blir det på bild.

 

 

Utställningen var fantastisk. Tyvärr fick man inte fota men rekommenderar alla att gå dit och titta. Jean-Michel Basquiat var en självlärd modernistisk konstnär som slog igenom på 70-talet som 19-åring efter att ha uppmärksammats för sin politiska och poetiska graffiti i de förfallna husen på Lower East Side i NYC. Han var konstnär, poet och musiker och kanaliserade sina upplevelser som svart i en vit konstvärld, eller generellt vit värld. Integration vs segregration, fattigdom vs rikedom.

Porträtten är otroliga. Och jag veeeeet att det är ytligt, men jag tror inte att det går att hitta en sötare konstnär? Kolla bara denna och denna också. <3

Andy Warhol dregglade minst lika mycket över denna unga man och på utställningen får en följa med deras relation och hur scenen var generellt på Warhols glanstid. Så fascinerande. När han var 27 så överdoserade han. Tragik, hopp, allvar och lek. Gå och se!

 

 

När utställningen var klar drog vi på pub crawl med Jimmy och Sebastian.

 

 

Och jag dansade till hiphop och rnb fram till halv fem på natten. Beautiful.

x Linn
14 Responses
 • Jenny
  05 . 10 . 2017

  Alltså ditt hår!! Har det som målbild för hur jag vill styla mitt eget nästa gång jag går till frisören, och är väldigt sugen på att klippa liknande lugg som du. Det jag undrar är, kräver det att du stylar det mycket och länge eller faller det så naturligt? Jag orkar inte lägga ner mycket tid på håret, men är rädd att luggen kräver styling varje morgon…

  • Linn
   05 . 10 . 2017

   haha nej men du skojar! tack! känner att jag verkligen behöver en ordentlig klippning snart igen, det var ju ett tag sen nu (februari!). förstår inte varför folk tycker det blir jobbet med lugg, jag tycker det är busenkelt och kan verkligen rekommendera. tricket är att klippa en busig lugg som är uppklippt och inte rakt. jag har en virvel i pannan som gör att min lugg lever ett helt eget liv, men jag gillar det! är inte alls någon som fixar med håret (fönar inte ens). plus att jag tycker det blir finast när håret och luggen får torka av sig själv, kanske lägger lite produkter i men au natural fungerar bäst egentligen. göre – klipp dig! det är bara hår och luggar växer snabbt som attans.

 • margareth
  05 . 10 . 2017

  beautiful pictures!!!

  • Linn
   05 . 10 . 2017

   thanks girl!

 • lisa
  05 . 10 . 2017

  Det här är helt oviktigt och jag borde inte säga det för det spelar egentligen ingen roll, men jag ger vika… måste säga att du är så förbannat vacker.

  • Linn
   06 . 10 . 2017

   haha <3 <3 men jo, klart man får berömma för utseende också. puss!

 • Fia
  08 . 10 . 2017

  Vars är jackan från?? Så cool!!

  • Linn
   08 . 10 . 2017

   Second hand!

 • Ingvild Alette
  09 . 10 . 2017

  Hei Linn!
  Har lest bloggen din lenge (helt siden jeg flyttet til London selv i 2013), og nå skal jeg endelig flytte tilbake til våren! Lurte på om du selv leser eller kan tipse om noen andre gode London-blogger og instagrammere som jeg kan følge i mellomtiden?

  Elsker jakken din forresten!

  • Linn
   10 . 10 . 2017

   Hej! Kul att du hängt med och läst så länge! <333 och grattis till flytten! hmmm, jag läser inte så många londonbloggar nu men gillar verkligen shotfromthestreet.com 🙂 säg till om du hittar några som du tycker jag borde följa!

 • Emelie
  09 . 10 . 2017

  Alltså äntligen någon som delar min åsikt om att Barbican är så fult. Jag förstår inte. Coolt kanske ja, men skulle aldrig vilja bo där…

  • Linn
   10 . 10 . 2017

   haha alltså japp, verkligen inte min smak. otroligt depp!

 • Alja
  10 . 10 . 2017

  Hey Linn! I adore your blog, however I am sad that you no longer write in English. But at least you have amazing photos 🙂 May I ask you what camera and lense are you using? Thank you in advance. Have a great day!

  • Linn
   10 . 10 . 2017

   Thanks lovely! I’m sorry for the Swedish posts, it’s just too time-consuming posting in two languages at the moment. Maybe in the future though! The camera I’m using is a Canon 5D Mark II and the lens is a 50mm 1.8 <3

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *