dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

“Alltså, du måste höra det från någon – Stockholm är inte roligt.”

 

Men alltså hur himla mysigt får en ha det här i Stockholm? Min syster, jag och pappa ser på skidskytte till sent på morgonen, tar bilen ut till farmor och blir bländad av solen när vi kör från Gamla Stan till Slussen. På kvällen är himlen kopparfärgad och pappa fixar räkfrossa som vi äter runt tv-bordet för Moa har inget annat bord än.

Det känns nästan jobbigt hur mycket jag har trivts här i helgen. Orkar inte snöa in mig på tanken på att bo här. Ni måste ju vara less på mig med. Kan jag inte bara lugna ned mig lite, inte sukta efter något annat jämt?

Tog en kaffe med Frida idag och hon ba “Alltså, du måste höra det från någon – Stockholm är inte roligt.” och jag svarade att jag tror att jag är trött på att ha kul, eller i vilket fall röja runt. Jag vill bara hitta ett hem tillräckligt stort för alla mina plantor typ haha.

Ikväll åker jag hem till London igen. Hoppas att mina begär kan stillas av lite brunch och folktäta gator, för är det något som är obehagligt är det hur tomma Stockholms gator är.

x Linn
15 Responses
 • jennifer
  20 . 03 . 2017

  Åh, känner igen mig så mycket i att vara “trött på att ha kul”, haha. Just nu suktar jag efter stabilitet, en plats att kalla hemma (där allt fungerar och väggarna inte är gjorda av kartong typ), och det känns inte riktigt som att UK kan ge mig det i nuläget? Men så är jag också livrädd för att jag ska flytta tillbaka till Sverige och sedan vakna upp en dag med panik i kroppen pga är så rastlös och uttråkad, haha. Så knepigt alltså.

  • Linn
   27 . 03 . 2017

   haha åh ja det är inte alltid lätt att kämpa på i UK. Är livrädd för exakt samma. Och att jag ska typ tappa bort det vilda och spontana och oväntade i livet om jag blir för bekväm i en vacker lägenhet i Stockholm med en trevlig lön, bra ledighet och pensionsspar. Eller så kanske jag blir exakt så vild, äventyrlig, spontan som jag önskar att London vore utan stress för just lön, boende, ledighet och pensionsspar? HUR VET MAN BLÄ. älskar för övrigt när du kommenterar jennifer <3

 • Emelie
  20 . 03 . 2017

  Varannan gång jag är i Stockholm tänker jag att jag borde flytta dit igen, varannan gång kan jag inte förstå varför jag någonsin skulle vilja det. Men, det går ju alltid (eller oftast iallafall) att flytta dit och sedan flytta igen, ifall det inte skulle kännas rätt.
  Ville också fråga dig en skrivfråga. Du nämner ju då och då att du arbetar på en roman (hoppas det går bra <3) men jag undrar hur du får/tar dig tid till att göra det samtidigt som du jobbar?
  Jag skulle så gärna vilja komma igång med skrivandet igen men så svårt att finna tid till det bland allt annat som ska göras…
  Kram!

  • Linn
   27 . 03 . 2017

   Håller HELT med. Varannan gång verkligen. Så förvirrande. Men tänker att snart kanske det blir 70% av gångerna och sen 90% och sen så känns det typ bara bra? Vi får se.

   Ja precis! Vill ju skriva klart min himla roman. Det korta svaret är att jag inte alls skriver på den nu. Har i princip inte rört dokumentet sen i November så måste sätta upp en strategi att i vilket fall skriva något du vet. Även om det är 20min om dagen? Om du har någon bra rutin får du gärna dela med dig, alla tips mottages haha <3

   • Emelie
    31 . 03 . 2017

    Insåg precis att du svarat på min kommentar här! (vet inte om det är meningen att vi ska få mejl om du svarat eller så)

    Jag skriver väldigt mycket i min telefon, typ på tunnelbanan, när jag står i kö osv. Funkar inte alltid såklart, men är ganska mysigt att stå där och fundera, komma på en liten tanke och notera den. Sedan är det dock krångligare att faktiskt få det inskrivet i mitt dokument. Jag är nog en väldigt morgonpigg person, så skriver helst då. Men håller med, känns ganska omöjligt ibland!

    • Linn
     31 . 03 . 2017

     hmmm vet inte om mejl? Men ska kolla upp, för det hade ju kunnat vara fint att få så ni vet när jag svarar! återkommer.

     ahhh men precis så tänker jag med mitt skrivande också. Ofta är det dom meningarna jag knåpat ihop på bussen eller i kön till kassan som jag värderar mest när jag väl läser mina texter. Önskar ändå att jag hade någon att prata skrivande med på detta sätt! Det ger så himla himla mycket <3 så tack för kommentar

 • Johanna
  20 . 03 . 2017

  Jag bodde i London i tre år och flyttade hem till Stockholm för lite mer än ett år sedan och nej flytta inte hemma. Gräset är inte grönare på andra sidan. Jag saknar London varje dag och tänker flytta tillbaka så snart min utbildning är färdig! London är life 💜

  • Linn
   27 . 03 . 2017

   Åh nejjj det jag fasar för haha! Varför gillade du det inte? Men hejja dig som flyttar tillbaka!

 • Alex
  20 . 03 . 2017

  Haha, du ska se när det blir varmt – plötsligt känns det som att Stockholms befolkning tiodubblats och man längtar nästan till vinterns folktomma gator. Nästan.

  Ochhh måste även säga detta: för en som för tillfället bor i en stad på 50 000 pers så verkar Stockholm som ungefär den roligaste platsen ever just nu, hehe. Men fattar att det väl snarare är tvärtom om man jämför med London.

  • Linn
   27 . 03 . 2017

   Haha jag menar självklart inte att basha på Stockholm eller mindre städer. Tror det mer handlar om att det är min hemstad mer än något om du förstår? Knepigt det där med vart en växer upp och att våga flytta tillbaka till samma stad och kanske hamna i samma typ roll. Men säkert väldigt obefogat. : ) tack för fin kommentar!

 • Alex
  20 . 03 . 2017

  Haha, du ska se när det blir varmt – plötsligt känns det som att Stockholms befolkning tiodubblats och man längtar nästan till vinterns folktomma gator. Nästan.

  Ochhh måste även säga detta: för en som för tillfället bor i en stad på 50 000 pers så verkar Stockholm som ungefär den roligaste platsen ever just nu, hehe. Men fattar att det väl snarare är tvärtom om man jämför med London.

 • Daniella Chanelle
  20 . 03 . 2017

  din lugg är livet <3

  • Linn
   27 . 03 . 2017

   Du är livet!

 • pernille
  21 . 03 . 2017

  Åh, men jeg elsker folketomme gater! Blir så lei av at Edinburgh alltid er så tettpakket med turister, vil bare gå fort, fort, og føle det som om jeg er den eneste som bor her.

  • Linn
   27 . 03 . 2017

   Haha så olika det kan vara! Jag gillar tomma skogar och tomma stränder, men städer är så läbbiga när de är tomma, vet inte varför haha

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *