dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

25 saker jag lärt mig av att vara 25:

Idag har jag levt i 26 år. Heja mig! Och heja mina föräldrar som också fick mig när de var 26. Känner spontant att det sista jag varit redo för är en unge just nu. Men något som mina föräldrar lärt mig är att man sällan är redo för något – ändå så ser man till att klara vad som än kommer mot en. Med bravur dessutom!

I kontrast till typ resten av befolkningen känner jag noll rädsla eller ångest över att bli äldre. Känner mig otroligt ung och liten fortfarande och välkomnar fasiken all visdom och erfarenhet livet har att erbjuda med öppna armar. Har sagt det förr men jag tror verkligen att även om jag varit förbannat bra på att vara ung så kommer min prime time vara kring 50-60 någonting. Vilket betyder att allt för tusan bara blir bättre.

Tack för det här året. Har lärt mig massor och ändå så himla lite. Av det som faktiskt fastnat i min coola hjärna tänkte jag dela med mig av 25 saker jag lärt mig av att vara 25:

1. Absolut ingenting roligt händer efter 4am som är värt bakfyllan. Gå hem! Jag har bemästrat denna skill bra mer detta år än någonsin, men har tydligen bra mycket mer att lära med tanke på att jag kom hem 7am i söndags.

2. Torrschampo gör livet mycket lättare att leva. Speciellt för alla med lugg.

3. Har så förbannat jäkla tur som hittat en människa som Daniel. Han som till och med är så jävla het utan en tand! Som får mig att skratta varenda himla dag. Och det är så viktigt att visa det, varenda dag. Genom närhet och överraskningar och komplimanger och skratt och intresse. Ska fan inte slarva bort honom för han gör mig så lycklig.

4. Använd dina favoritkläder flera dagar på raken. De kommer inte alltid vara favoriter så passa på.

5. Riktiga vänner förstår. De förstår att man kan axla olika förväntningar vid olika stadier. Ibland får man vänta ut, ibland får man prata ut, ibland får man ställa alla krav och ibland får man bara ha överseende. Alltid får man fan stödja, fråga och förlåta. Och ibland är det bara så att olika tider i livet kräver olika typer av vänner.

6. Hårband och scarves är så kul. Även örhängen och allt annat som är extra. Vill bli en julgran.

7. Att aldrig köpa fula saker, även om de är praktiska. Det har sparat mig massa pengar i år. Det har även sett till att allt sånt som vanligtvis är fult i ett hem istället känns personligt. Har hittat känslor jag inte visste att jag kunde ha för exempelvis en vattenkanna, en sax, en vit t-shirt.

8. Att lägga pengar på att gå till frisören är så jäkla värt. Har aldrig känt mig så snygg någonsin.

9. Att säga förlåt. Även om det är år för sent så gör det. Tydligen går det mest oväntade att laga även efter lång tid.

10. I kontrast till punkten ovan har jag lärt mig att inte ursäkta mig själv lika ofta. Misstag jag gör, saker jag säger som låter töntiga eller bara det faktum att jag existerar. Jag är jag och får ta plats även om det blir stökigt eller ovant eller andra inte gillar. That’s on them.

11. Jordnötssmör på allt. Tog mig 25år men 2017 gav mig typ livet.

12. Rätt kollegor och du kan nästan jobba med vad som helst.

13. Jag kommer aldrig vilja sluta flytta. Inte för att fly, utan bara för att det finns så många platser att uppleva och liv att leva. Det är något jag gjort sedan jag föddes in i ett tredjehandskontrakt i Stockholm med två 26-åriga föräldrar som sedan tog mig tvärs över stan otaliga gånger och sen till Kenya, Indien och Spanien. Min trygghet ligger inte i ett hus, och även om många inte förstår sig på det så kommer jag nog aldrig sluta flytta.

14. Att bo tio vänner i ett hus på semester är en förbannat bra idé. Lärde mig i Marocko.

15. Ring en familjemedlem varje dag. Från att ha varit urusla ringer jag och min syster i Stockholm och våra föräldrar och lillasyster i kenya varandra i princip varje dag. Vår relation har blivit så mycket tightare nu när en kan följa upp på vardagligheter och hur gick det med presentationen och löste det sig med duschen.

16. Avfölj alla konton som inte gör mig lyckligare på något sätt. Vare sig det är bekanta, ett klädmärke jag egentligen gillar eller personer du fascineras av men som gör mig avundsjuk. Att scrolla i evigheter är rätt ovärt och eftersom att jag alltid har ont om tid, vill jag minimera det. Ett test kan vara att utan att titta i sin lists försöka skriva upp alla konton man följer och bryr sig om. Hur många minns du? Och hur många följer du som du inte ens minns…?

17. En halvtimmes frukost innan jobbet gör vilken dag som helst till minst 7 av 10.

18. Man behöver inte ha bråttom till någonting. Att bli äldre, att tjäna pengar, att hinna med tåget, att bli framgångsrik, att laga linsgryta.

19. Att jag tycker att fotografi är otroligt roligt och borde satsa på att utveckla det. Har gått upp och ned i mitt fotande under året. Lärt mig nya sätt att redigera i Photoshop och pilla med inställningar på kameran. Sen i somras dog mitt intresse. I ju för sig dog massor av mina hobbies för att jag var så utarbetad. Då bytte jag och fotade analogt några veckor med en väldigt enkelt point and shoot-kamera. Hoppas att lära mig ännu mer om analogt fotografi som 26-åring.

20. Campari, soda och fresh lime är en klassisk 80-talare och en perfekt mixer för en utekväll. Bitter, färgglad och inte så stark.

21. Bada så ofta du får möjlighet. I badkar, i havet, i simhus, i sjön, i regnet.

22. Don’t spread yourself too thin. Bättre att välja någon eller några saker att göra, och göra de bra.

<<<<<<<<<< med folk som jobbar mot samma drömmar du har. Att gå på influencerpriset och att åka till Frankrike med Yves Rocher gav mig så jäkla mycket motivation. Att sitta och prata strategier och hinder och få tips och råd och höra vad andra tänker och gör är ovärderligt. Ingen som rynkar på näsan eller inte förstår. 24. Projekt blir dubbelt så roliga om du gör de tillsammans med någon. Att starta podd med Frida i år var ett av de bästa besluten i år. Har alltid jobbat själv på projekt innan men allt känns tio gånger lättare, utvecklande och roligare. Att när energin eller motivationen kör i botten, ha någon som tar styret ett tag. Att få sms fyllda med “fick en så bra idé!!! vad säg som att vi…” eller “blev så taggad att jag fixade x och x även om vi inte behöver det än” och “när det här går vägen firar vi med resa till LA”. Att ha en himla kompanjon att fira med!

25. Jag gillar mig själv, så jävla asmycket.

x Linn
34 Responses
 • Ellen
  18 . 11 . 2017

  Alltså, heja dig!! Så himla klok lista. Och ett stort, stort grattis <3

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   Tack Ellen <3 <3

 • Nastasja
  18 . 11 . 2017

  Vill klicka på “love” på bloglovin hundra gånger. Heja 25 år i livet och tack för att du delar med dig på ett så fantastiskt sätt. “2017, ett år till när Linn Wiberg förgyllde mitt liv med sina ord och bilder”

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   haha det här är så jäkla fint! printscreenade för en rainy day för det kommer garanterat få mig på bra humör. tack tack tack för att du kommenterar så ofta! betyder massor

 • Elin
  18 . 11 . 2017

  Du är så vis! <3

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   I try! Är nog bara bra på att göra massor av misstag och med det kommer (thank god) några lärdomar <3

 • Anna
  19 . 11 . 2017

  Just nu reser jag runt i Australien och för några dagar sedan tog jag en nattbuss för att komma till en ny destination 14 timmar bort.
  Jag kunde absolut inte sova under natten så jag bestämde mig för att börja läsa din blogg från början, alltså från ditt första inlägg och fram till idag. (Hoppas du inte tycker det är konstigt haha) Tycker du skriver så himla himla fint och levande i kombination med bilder som är tagna direkt ut ögonblicket. Fortsätt med det du gör för det är så bra + längtar tills podden är tillbaka 🙂

  Grattis på födelsedagen !

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   wow! kul att höra att någon i australien läser min blogg. och haha herregud vad mycket pinsamt du kommer hitta! I apologise in advance och hoppas att du kan förlåta mig. <3 och tack för alla komplimanger! podden är tillbaka supernart så håll utkik på vår instagram - @detbrots

 • Mia Bergvall
  19 . 11 . 2017

  Hej! Hittade precis hit och kände bara WOW! Kan vara både den snyggaste och mest välskrivna blogg jag sett!

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   välkommen hit! hoppas du ska gilla. Och tusen tack för asfin komplimang, är ju mitt mål att den här platsen ska vara snygg, välskriven och välkomnande så blir himla himla glad. puss!

 • Josefine
  19 . 11 . 2017

  Grattis! Håller med dig helt om det här med att bli äldre, jag har noll ångest över det och ser bara fram emot att blir äldre.
  Ville bara säga också att din blogg har varit så himla bra det senaste året (innan också såklart, men extra mycket på sistone), och det här inlägget var så inspirerande!

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   Tycker du det? Tack verkligen! <3 har lagt extra krut senaste året och känner mer och mer att jag börjar hitta vad som känns bra att skriva om och skapa, så tack!

 • Saga
  19 . 11 . 2017

  Jättekul att få ta del av dessa funderingar!

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   Kul att höra! Älskar själv att läsa liknande inlägg så tänkte att det passade sig. Ska se till att få in fler lite oftare!

 • Ellen
  19 . 11 . 2017

  <3 Grattis i efterskott

  • Ellen
   19 . 11 . 2017

   minus efterskottet, läste fel!

   • Linn
    20 . 11 . 2017

    haha <3

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   tack fina!

 • Linnea
  19 . 11 . 2017

  Grattis grattis grattis, och så fint!

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   tusen tack! puss

 • rebecca
  19 . 11 . 2017

  älskar detta inlägget!!!! <3 hoppas jag är lika vis om ett år.

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   tack! glad jag blir. och det är jag övertygad om att du redan är!

 • Malin
  20 . 11 . 2017

  Grattis (i efterskott) fina Linn! Och tack för den tänkvärda listan. <3

  • Linn
   20 . 11 . 2017

   tack Malin! glad jag blir <3

 • Emilia
  20 . 11 . 2017

  Stort grattis! Du äger!!!

  • Linn
   21 . 11 . 2017

   <3 tack Emilia

 • Miranda
  21 . 11 . 2017

  Asså det där med favoritplagg!!! Minns fortfarande på gymnasiet när jag sparade aslänge till en klänning å skulle “spara den till riktigt speciella tillfällen” använde den typ en gång å nästa gång jag ville va fin hade jag ofc bytt stil.. :'( så roligt att jag ändå fortfarande går runt lite å ba “jag kan ju inte ha de byxorna idag igen” man ba … said who? som om nån sån elak tonårsfilmsamerikan skulle komma å säga euw.
  wow på dina andra reflektioner också såklart! <3

  • Linn
   21 . 11 . 2017

   haha EXAKT SÅ!!!! gud vad jag har tänkt så så himla många gånger. fortfarande! haha jätteroligt skriven kommentar – uppskattade massor! tack för det <3

 • Sara
  22 . 11 . 2017

  Skrev precis till en person jag bröt med förra året. Hela situationen efter har varit så jävla jobbig så nu skrev jag och sa förlåt, tack vare det här inlägget. Hoppas att det kommer lösa sig.

  • Linn
   22 . 11 . 2017

   fyfan vad modigt. att bryta är det jobbigaste man kan göra, förutom att ta ned guarden och “säga förlåt jag ångrar mig”. så jäkla stort av dig, vad som än händer. <3 heja dig.

   • Sara
    11 . 12 . 2017

    Hej igen. Ville bara säga att vi pratar igen och det känns så bra! Fortfarande märkligt men tack så mycket! Om du någonsin ifrågasätter dig själv så kom ihåg att du hjälpte till att reda ut en jävligt knivig relation! Puss och kram!

 • Elsa Herlitz
  23 . 11 . 2017

  fan vilken klok lista, en 20-åring noterar!! har en stark känsla dock av att jag måste leva mig till snarare än läsa mig till det mesta…

  grattis!!!

  • Linn
   27 . 11 . 2017

   haha men så MÅSTE det få vara också! <3 viktigt att få göra sina egna misstag. de betyder mer och gör livet intressant så gå ut och kör. puss!

 • Eva
  08 . 12 . 2017

  Fina underbar Linn. Älskar att du är precis som du är och att du följer ditt hjärta. Att du sen också delar med dig till andra av dina upplevelser, båda bra och dåliga, är så fint. Älskar dig och ser fram emot att få se dig snart <3

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *